top of page

Nour Ezzi

Woningen zijn erg belangrijk en het tekort daarvan is een probleem dat al lang speelt. Ik wil hier verandering in brengen.

 

Ik ben zelf student en woon op dit moment antikraak, ik moet hier helaas over een tijdje uit en dan begint mijn zoektocht weer opnieuw, een zoektocht die duizenden studenten op dit moment ook ondernemen. Als ik om mij heen kijk zie ik zo veel plekken die niet goed worden benut, naast mijn pand ligt een groot grasveld waar niemand gebruik van maakt, maar wat als daar nou extra woningen zouden komen?

 

De lege plekken in Utrecht inspireerde mij om een oplossing te bedenken. Deze lege plekken zijn soms tijdelijk vrij of worden in het algemeen niet goed gebruikt. Ik wilde een duurzame en makkelijke manier vinden om de lege plekken en woningtekort op te lossen.

Sustainable growth

Iedereen begint met een eigen plekje:

Tiny houses zijn al langere tijd een oplossing geweest voor woningnood, daarom wil ik daar verder mee. Iedere student begint met zijn/haar eigen tiny house. Dit huis kan je makkelijk verplaatsen en is zelfvoorzienend. Hierdoor kunnen deze tiny houses terecht op plekken die tijdelijk of in het algemeen niet goed worden benut.

 

Met je meegroeien:

Studenten groeien op en gaan werken, omdat zij zelf ook groeien vind ik dat het huis ook mee moet groeien. Een tiny house is soms te klein voor een beginnende ondernemer of juist veel te klein voor een beginnend gezinnetje. Daarom zijn de tiny houses zo ontworpen dat je er zo meerdere units aan toe kan voegen, hierdoor groeit je huis mee met jouw behoeftes.

​

Eigen design:

Het ontwerp van je huis is geheel aan jezelf, kies je voor een houten of stenen wand? Of wil je alle wanden vol met groen? Elke unit is verschillend te plaatsen en verschillend te decoreren. Ramen en deuren worden geheel naar je eigen smaak geplaatst of juist helemaal niet.

 

De units hebben allemaal een algemeen frame, vanuit daar is het helemaal aan de bewoner van het huis, wat voor wanden hij/zij erin wil hebben.

 

Zelfvoorzienend:

Door zonnepanelen krijgt de Unit alle energie die hij nodig heeft. En met het opvangen van regenwater krijgt het huis voldoende water. Met een composttoilet worden de uitwerpselen omgezet in organisch compost. Door deze elementen kan het huis makkelijker verplaatst worden en zo is het ook nog duurzaam!

bottom of page